Select Page

Faq

Als het nog niet eerder benoemd is in de webshop, hier vind je extra informatie over het stringabonnement.

Abonnementen

Hoe lang zit ik aan mijn abonnement vast?

Wanneer je kiest voor een 3-maanden abonnement betaal en krijg je YAIRA minimaal drie maanden. Na deze drie maanden is je abonnement maandelijks opzegbaar.

Wanneer je kiest voor een 6-maanden abonnement betaal en krijg je YAIRA minimaal zes maanden. Na deze zes maanden is je abonnement maandelijks opzegbaar.

Na de looptijd van je gekozen abonnement is het abonnement maandelijks opzegbaar. Doe dit voor de 17e van die maand i.v.m. de automatische incasso.

Wij zijn er natuurlijk van overtuigd dat je voor altijd ‘vast’ wil zitten aan het abonnement dat je laat stralen!

Wanneer moet ik betalen?

Op het moment dat je kiest voor een YAIRA-abonnement betaal je direct voor de eerste maand. Daarna worden de kosten van het abonnement maandelijks afgeschreven via een automatische incasso rond de 20e.

Hoe kan ik mijn abonnement opzeggen?

Rond de 20e van de maand vindt de automatische incasso plaats. Het is dan ook niet mogelijk om je abonnement op te zeggen, omdat je abonnement automatisch met een maand verlengd is! Wil je opzeggen? Check dan eerst of jouw gekozen looptijd al voorbij is. Is dit het geval? Zorg dan dat je voor de 18e van de maand opzegt, dan ben je zeker nog op tijd. Weet je niet meer wanneer jouw abonnement maandelijks opzegbaar is? No worries! kijk even in het account van je abonenemnt en hier staat aangegeven of het wel/niet mogelijk is om op te zeggen. 

Via je eigen account, ga je naar ‘mijn abonnementen’. Bij ‘acties’ zie je de knop ‘annuleren’. Wanneer je hierop klikt, zeg je je abonnement (alvast) op. Het kan zo zijn dat jouw abonnement nog niet maandelijks opzegbaar is. Wanneer dit zo is, kun je dus wel alvast opzeggen, maar loopt je abonnement nog tot de gekozen looptijd is verlopen.

Let op! Ben je lid geworden voor 23 juni 2023, dan kun je je abonnement opzeggen door te mailen naar info@yairalingerie.com of ons contacten via het contactformulier.

Hoe maak ik een account aan?

Bij het aanschaffen van een abonnement kun je gelijk een account aanmaken. Ben je dit vergeten? Geen probleem. Er is automatisch een account voor je aangemaakt. Wat je nu kunt doen is klikken op ‘wachtwoord vergeten’. Er wordt een resetlink gestuurd naar het e-mailadres die is gekoppeld aan je abonnement. Hierdoor kun je een wachtwoord instellen, waardoor je daarna kunt inloggen in je account. 

Strings

Hoe kan ik mijn maat wijzigen?

  1. Ga naar ‘mijn account’ en ‘bekijk abonnement’.
  2. Klik op de knop ‘wijzig item’.
  3. Je krijgt nu een pagina te zien waar je het type abonnement kan wijzigen, in dit geval de maat. Selecteer de maat die je wil hebben en klik op opslaan.

Let op! Ben je lid geworden voor 23 juni 2023, dan kun je je maat wijzigen door te mailen naar info@yairalingerie.com of ons contacten via het contactformulier.

Kan ik ook losse strings kopen?

Nee dit is niet mogelijk. 

Hoe was en droog ik mijn strings?

De strings zijn met veel aandacht en zorgvuldigheid gemaakt. Door het wassen kunnen de kleuren iets teruglopen. Wij raden aan om je strings niet te heet te wassen, op 30 graden. We snappen dat de droger ideaal is voor snel droog ondergoed maar om de strings in optimale kwaliteit te behouden, is de droger niet handig. Dit vanwege de kwetsbaarheid van het kant van de strings. 

Ik twijfel over mijn maat, wat kan ik het beste kiezen?

Soms vallen de YAIRA strings net iets kleiner dan je gewend bent. Twijfel je tussen twee maten? Kies dan de grotere maat.

Ik heb een klacht, wat moet ik doen?

Vervelend dat je een klacht hebt. Neem vooral contact met ons op. Dit kan via onze mail info@yairalingerie.com of via het contactformulier.

Retour & Garantie

Kan ik mijn string(s) terugsturen?

Het is helaas vanwege hygiëne niet mogelijk om een string of meerdere strings terug te sturen. Is je product verkeerd geleverd of stuk dan kun je contact met ons opnemen via het contactformulier of ons mailen via info@yairalingerie.com.

Mijn string is kapot, wat moet ik doen?

Is er iets mis met jouw string binnen onze garantieperiode? Wat vervelend! Dan krijg je van ons kosteloos een nieuwe string. Daar zijn echter wel regels aan verbonden:

  1. De string mag niet langer dan 14 dagen geleden ontvangen zijn.
  2. Er mag geen betaling openstaan.
  3. Een eventuele voorgaande retouraanvraag moet afgerond zijn.
  4. Je kunt jouw aanvraag indienen via info@yairalingerie.com. Stuur een foto mee van wat er kapot is.

Wat als ik mijn string niet mooi vind?

Wat jammer dat je de string niet mooi vindt. Helaas kan je de string niet ruilen. Als je YAIRA abonnement koopt dan kies je voor het concept en krijg je dus elke maand een verassing op je deurmat. Daarnaast is ruilen niet mogelijk vanwege de hygiëne. We hopen dat de volgende maand de string wel naar wens is!

Verzending

Wanneer krijg ik mijn eerste string? En daarna?

Heb je bestelt voor de 23e van de maand? Dan ontvang je je eerste pakketje in de laatste week van dezelfde maand. Bestel je na 23e van de maand? Dan ontvang je je eerste pakketje binnen 2 tot 5 werkdagen.
Het zou dus zo kunnen zijn dat je even moet wachten op je eerste pakketje. Dit ligt aan de datum van aankoop. Maar hoe leuk is het als je onverwachts een pakketje op je deurmat vindt!

BesteldatumWanneer ontvang je je eerste pakketje Wanneer ontvang je je tweede pakketje 
Tussen de 1e en de 23evan de maandIn de laatste week van dezelfde maandIn de laatste week van de volgende maand
Na de 23e van de maandBinnen 2-5 werkdagenIn de laatste week van de volgende maand

Voorbeeld: Je hebt op 3 juni een abonnement afgesloten. Je ontvangt je eerste pakketje in de laatste week van juni. Wanneer je je abonnement hebt afgesloten op bijvoorbeeld 28 juni, dan ontvang je je pakketje binnen 2 tot 5 werkdagen. In beide gevallen ontvang je je tweede pakketje in de laatste week van juli.

Wil je toch meer informatie over de ontvangstdatum?

Moet ik thuis zijn om YAIRA te ontvangen?

Nee, je hoeft niet thuis te zijn om jouw YAIRA-string te ontvangen. De YAIRA-string wordt verzonden in kleine zakjes waardoor het door de brievenbus heen kan. Iedere maand ligt er dus weer een cadeautje op je deurmat!

Betaal ik verzendkosten?

Nederland
Nee, je betaalt geen verzendkosten.

België
Ja, je betaalt maandelijks €1,99 verzendkosten.

Ik ben verhuisd of ga verhuizen. En nu?

Via je eigen account, ga je naar ‘adressen’. Hier kun je jouw adres wijzigen!

Let op! Ben je lid geworden voor 23 juni 2023, dan kun je je adres wijzigen door te mailen naar info@yairalingerie.com of ons contacten via het contactformulier. Dan zorgen wij dat je de volgende maand jouw pakketje op het nieuwe adres ontvangt.

Betaling

 

Waarmee kan ik betalen?

Je kunt betalen met iDeal en Bancontact. In beide gevallen betaal je bij aankoop van het abonnement direct via internet bankieren. Daarna wordt het via een automatische incasso, maandelijks afgeschreven tot dat je het abonnement opzegt.

Hoe moet ik elke maand betalen?

Wanneer je hebt betaald voor je eerste maand, hoef je voor de volgende maand niks te doen, dat regelen wij! Je betaalt je eerste maand bij aankoop van een abonnement. Daarna worden de abonnementskosten maandelijks afgeschreven door middel van een automatische incasso. De abonnementskosten zullen rond de 20e van de maand worden afgeschreven.
Let op! We schrijven dus eerst af voordat je de string ontvangt. Het ontvangen van de string is in de laatste week van de maand.

Hoe wijzig ik mijn rekeningnummer?

De enige manier om je rekeningnummer te wijzigen is door je abonnement te annuleren én opnieuw lid te worden waarbij je tijdens het afrekenen kan kiezen om et betalen met je nieuwe rekeningnummer.

YAIRA

Waarom de naam YAIRA?

YAIRA [djai-ra] betekent stralend. En wanneer straal je? Als je lekker in je vel zit en je lief bent voor jezelf. Wij vinden dat mooie lingerie daarbij helpt.  

Ook vinden we ‘stralen’ passen bij het verassingseffect van elke maand een pakketje op je deurmat. Het gevoel van een cadeautje elke maand voor jezelf, omdat je het verdient!

Verkoopt YAIRA ook nog wat anders?

Voor nu verkopen wij twee type abonnementen. Natuurlijk willen wij in de toekomst onze collectie uitbreiden. Wil je hierover op de hoogte blijven?

Volg YAIRA op social media @yaira.lingerie

Close